En dag utan cravings, eller?
6.20 Jag slänger ihop min favoritfrukost bestående av havregrynsgröt, lättmjölk, lågkaloriäppelmos (bukar ha osötad hemlagad men den har varit slut ett tag, har fått ett gäng äpplen som väntar på att bli mos!) och två ägg kokta i 7 minuter.
362 kcal, 38 % kolhydrater, 33% fett, 29% protein

Ibland brukar jag välja att registrera det jag äter för att hålla koll på att jag äter rätt, vilket jag gör idag. Jag har varken lusten eller orken att göra det varje dag, men gör man det lite då och då så lär man sig proportioner och hur mycket man ska äta av varje livsmedel. Jag tycker gratisvarianten av Shape Up Club-appen http://www.shapeupclub.com/ funkar bra. Jag siktar varje dag på att ligga på en fördelning av 1/3-del fett, protein och kolhydrater.
9.45 Mellanmål på språng – 1 kokt ägg (borde varit något mer egentligen).
70 kcal, 65% fett, 35% protein
11.50 Regnigt ute idag, så det blir en snabb lunch bestående av fullkornsspagetti och tonfiskröra tillsammans med rucola, tomat och lite balsamvinäger – samma som jag skrev om häromdagen. Verkligen supergott! Om jag har cravings efter något just nu så är det tonfisk.
544 kcal, 35% kolhydrater, 18% fett, 46% protein
15.05 Rätt tråkig skrivbordsmellis bestående av ägg, lättkvarg, kanel och valnötter (öser på med lite extra valnötter eftersom förmiddagens mellis var lite snål).
330 kcal, fett 59%, kolhydrater 10%, protein 31 %
18.30 Mumsig middag enligt mig som består av köttfärsbiffar av nötfärs 10%, havregryn, lök, vitlök och ägg. Till det kokt rödbeta med balsamvinäger och strimlad lättkokt vitkål blandad med pesto.
517 kcal, fett 45%, kolhydrater 25%, fett 30%
Dagens intag:
2044 kcal av 2100 kcal
39 % Fett
26 % Kolhydrater
35 % Protein
Jag är nöjd med dagens mat. PKF-fördelningen känns bra med tanke på att mitt kolhydratintag på sistone legat mycket högre. Planering är verkligen A och O för att dagen som helhet ska bli så optimal som möjligt. Förbättringspotential finns på det området!!